Gran Canaria- Las Palmas (1.)- Ennek a napnak a mottója: “Nem megérinteni tilos!”

2017. január 27.

Ezen a napon a több évszázados történelemmel büszkélkedő Las Palmas volt az úticélunk. Az 1478-ban alapított Las Palmas a mintegy 380.000 lakosságszámával Gran Canaria legnagyobb városává nőtte ki magát. Érdemes időt szánni rá. 


  • Séta Las Palmas promenádján

    Érdemes Las Palmas kiépített tengerpartján egy hosszú sétát tenni. Csodálatos a víz és a szörfözők látványa, a sétálóutca tele vendéglátó egységekkel és óceáni kilátással rendelkező játszóterek vannak  Az egyik ilyen például a 3,2 km hosszú Paseo de las Canteras-on lévő.

  • Santa Catalina Park

Útikönyvek és más beszámolók egyfajta romantikus pátosszal írnak erről a parkról, az azt körbeölelő bárokról, éttermekről és az őt jellemző multikulti egyvelegről. Szerintünk egyszerűen egy csöves hely, amin az ember se jobbra, se balra nem nézve, igyekszik gyorsan átkelni. És igen, itt kellett keresztül mennünk, hogy a Tudományos és Technikai Múzeumhoz érjünk. 

  • Tudományos és Technikai Múzeum (Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología) NEM MEGÉRINTENI TILOS!

Az 1999-ben létrehozott 4500 négyzetméteren elterülő interaktív múzeum meglátogatása már önmagában lehet egy egynapos program. Mi 4 órahosszát töltöttünk el itt, és ez a gyorsított változat volt. Amikor egy múzeum azzal fogad, hogy “Nem megérinteni tilos…”..Tehát külön felhívják a figyelmet arra, hogy itt kötelező mindent megfogni és kipróbálni, az ilyen csak jó lehet. Egy kisgyereknek van ettől jobb hely?!

7000 négyzetméteren több mint 20 kiállítóterem fogadja a látogatókat. Ha szeretnél fizikai kísérleteket kipróbálni, vagy egy vadászrepülőbe beülni, vagy mozdonyvezető lenni egy 19. századi mozdonyban vagy  látni hogyan kelnek ki a kiscsibék a tojásból, és lehetne ezt a felsorolást a végtelenségig folytatni, akkor őszintén ajánlom ennek a múzeumnak a felkeresését.
Mi példéul  ebben a múzeumban lettünk azzal az információval gazdagabbak, hogy Gran Canaria déli részén fekvő Maspalomasban űrbázis van, ami a Gemini, Mercury és az Apollo űrprogramokban egyaránt benne volt.


Továbbá a Robocoaster kipróbálásáról sem szabad megfeledkezni. A belépőjegy árában egy menet benne van. Janival elsőre a medium fokozatot választottuk, na ez “betojtunk a gatyába” kör volt, a látványunk még az addig türelmesen sorbanállókat is elijesztette a kipróbálástól. Aztán eszembe jutott a Peter rabbit mese, miszerint “a good rabbit never gives up”, így ezúttal az anyukámmal és az enyhe fokozatra, de csak beneveztem. (Van, hogy elfelejtik elkérni a jegyet, így később újra be lehet próbálkozni.)

Értékelés: 5/ 5
Cím: Parque Santa Catalina, s/n. 35007 Las Palmas de Gran Canaria
Weboldal: http://www.museoelder.org/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.