Gran Canaria- Palmitos park- Maspalomasi séta helyett vízbeesés

2017. január 29.

Egy állatpark és egy botanikus kert kereszteződéséből született Palmitos park Gran Canaria egyik legnépszerűbb látványossága. Évente körülbelül 425.000 látogató keresi fel, többségük Angliából és Németországból érkezik. 

  • Palmitos park

Ez a park nem más, mint egy 20 hektáron elterülő botanikus kert és állatpark egyben. A park jelentős része, a botanikus kert mintegy 80%-a és az állatállomány 10%-a 2007-ben  az itt pusztító erdőtűzek martalékává vált. A pusztítás nagyságát mutatja, hogy 60 millió eurónyi kár keletkezett. A parkot csak  egy évvel később, 2008 nyarának végén tudták újból megnyitni.

Utazók kommentjeiben, akiknek volt összehasonlítási alapja a tenerifei állatparkkal, Palmitosról több negatív kritikákat olvastam: “… Palmitos annyira jellegtelen…”, “… ezért az élményért nagyon drága…”, “…nagyon kicsi…” stb..
Ezzel szemben a mi tapasztalatunk: négy órát töltöttünk el úgy, hogy – Kolos alvásideje miatt – nem is tudtunk mindent megtekinteni. Palmitos nem más, mint egy szép állatpark, csodálatos növényzettel, lenyűgöző kaktuszparkkal és egzotikus madár, papagáj, ragadozómadár, delfin állatshow-val.

Noha a papagájshow kedves és mulatságos volt, a delfin bemutató látványos, én mégis a sólyombemutatót emelném ki, pedig Visegrádon láttam már egy párszor.  Az itteni solymász spanyolul és angolol egyaránt zseniálisan csinálta a show-t, végig humoros stílusban. (Arra  a bemutatóra kell leülni, amelyiket ez a fickó vezeti). Kolos is aktív résztvevője volt az eseményeknek.

A parkban tartózkodást a show-kra építettük fel. Pontosan 10.00-re, a nyitásra már ott voltunk, így a 10.30-as papagáj- bemutatón ott tudtunk ülni. Innen mentünk át a 11.30-kor kezdődő ragadozómadarak show-jára. Aztán pedig a 13.30-as delfin-showra. A bemutatók közötti időben néztük meg a többi állatot és a parkot. Azért is érdemes nyitásra menni, mert 12.00 után már egyre többen vannak.Bild könnte enthalten: 2 Personen, Personen, die lachen, Vogel und Himmel

A felnőtt belépőjegy nem olcsó, még online vásárlás esetén is 29 euró. Három éves kortól 8 , 5 évestől 20,50, 11 évestől 29 euró a belépő. Ahol egynél több gyerek van, utána kell nézni, milyen családi kedvezményt tudnak nyújtani.

Megjegyzés: Januári hónapról beszélek: hiába lesz a nappali hőmérséklet délben minimum 25 fok, mivel a Palmitos park hegyek között fekszik, míg delelőre nem ér a nap, hűvös hegyi levegőre (kb. 15 fok) kell készülni. A 10.30-kor kezdődő papagájshow-n a tribünön ülő szülők és gyerekek nagyrésze majdnem megfagyott a kánikula ruhájukban.
A büfék étel – és italárai nagyon-nagyon drágák, még Luxemburghoz viszonyítva is, ezért érdemes saját elemózsiát vinni. Már csak azért is, mert nagyon klassz fapados, napernyős részek vannak, ahol egy piknik plusz élmény.

Értékelés: 5/5
Cím: Bco de los Palmitos s/n- Maspalomas
Weboldal: https://www.palmitospark.es/

  • Maspalomas dűnéi

Kolos alvása után, késő délután Maspalomas sivatagos dűnéit céloztuk meg, de mivel Kolos “a hullámok elől menekülök” mezítlábas produkcióban szószerint elbukott, derékig csurom vízes lett, dűnék helyett hazafele vettük az irányt. Hiába, pótruháról sohasem szabad megfeledkezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.