Hasznos információk a pisai ferde torony megtekintéséhez

Amennyiben nem elégszünk meg a pisai ferde torony megtekintésével, hanem fel szeretnénk menni, abban az esetben néhány dologgal tisztában kell lenni.


Mivel a torony a világ legnépszerűbb látványosságai közé tartozik, ezért tömegre kell számítani, főszezonban pláne. Hogy minden flottul menjen, a toronylátogatást egy csodálatos élményként éljük meg a következő kérdéseken mindenképpen fussunk át odautazás előtt:

 • Hol vegyek jegyet és mennyibe kerül?
 • Ki mehet fel a toronyba? Ki az, akit nem engednek fel?
 • Kinek nem ajánlott a torony megmászása?
 • Mennyi időt szánjuk a megtekintésre?

 A jegyár a toronyba 18 euró. Több jegyárusítással foglalkozó iroda gyakran néhány euróval magasabb árat publikál. Én ezen az oldalon foglaltam le az időpontot illetve vettem meg a jegyet. 

https://www.opapisa.it/en/tickets/buy/

 1. Érdemes a jegyet online időben megvenni;  itt legkorábban látogatás előtt 20 nappal foglalható időpont ill. vásárolható jegy; meg kell adni melyik napra, hány órára és hány főre akarunk jegyet venni. 
 2. Csak az előre lefoglalt időpontban látogatható a torony, negyedórás turnusokat indítanak 09.00- 19.30 között. 
 3. A nyári csúcsszezonban érdemes a legkorábbi vagy a legkésőbbi időpontokra jegyet venni, mert olyankor még kisebb a tömeg a környéken, illetve nincs olyan meleg. 
 4. Látogatás idejét hivatalosan 30 percre becsülik. Miután felértünk a tetejére, érdemes megpihenni, időt szánni a szemlélődésre, hiszen a kilátás pazar. Szóval erre a programra inkább 1 órát számoljunk. Miután felengedtek a toronyba, senki nem kéri számon meddig maradunk. 
 5. Hátizsákkal nem engednek fel, egy másik épületben vannak szekrények, ahova le kell tenni a táskát. Max egy kicsike női táska, vagy övtáska vihető fel. 
 6. A 273 lépcsőfok miatt a torony megmászása szívbetegeknek, mozgásszervi-és vérnyomásproblémákkal küzdőknek nem javasolt. Továbbá számoljunk azzal, hogy a torony nemcsak kívülről dől, hanem bent is érezni ezt, így mi is hajlunk erre és arra.  A torony ferdesége remekül érezhető. És arról se feledkezzünk meg, hogy a lépcsőfokok nem egyenletesek, valamint tükörsimaságuk miatt csúszósak. 
 7. Az a gyermek, aki a látogatás évének végéig nem tölti be a 8. életévét, az nem mehet fel. Tehát a 2013 decemberében született Kolosunk csak 2022 január elején mehet először fel. A 8- 18 év közöttiek pedig kizárólag felnőtt kíséretében. 

A Dóm téren (Piazza del Duomo) a következő építmények találhatóak:

 1. Ferde torony (Torre pendente)
 2. Dóm (Cattedrale)
 3. Szent János Keresztelőkápolna (Battistero di San Giovanni)
 4. Temető (Camposanto)
 5. Sinopie Múzeum
 6. Székesegyházi Múzeum (Opera del Duomo Museum)- Jelenleg- 2019. ősz- zárva

Kombinált jegyek:

 • A pisai ferde torony belépőjegy ára: 18 euró, amivel a Dóm ingyen megtekinthető. 
 • A Dóm téren található többi épületbe a belépőjegy ára: Amennyiben a Szent János keresztelőkápolnát vagy /és a Temetőt vagy/és a Sinopie Múzeumot is meg akarjuk tekinteni, akkor 5- 8 euró között alakulnak a belépők árai. Ha a három közül csak egyet akarunk megnézni, akkor 5 eurót, ha kettőt, akkor 7-et, ha mind a hármat akkor 8 eurót kell kifizetnünk a jegyekért. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.