Rimini, a tökéletes tengerparti fürdőhely

2019. július 18. (csütörtök)

Az Adriai- tenger olasz partján fekvő Rimini tökéletes választás (kis)gyermekes családok számára. Hosszú, homokos partszakasz, lassan mélyülő víz, rendezetten elhelyezett napozóágyak, játszóterek, tiszta wc-ék, zuhanyzók várják az üdülni vágyókat. 

Az Adriai- tenger partján fekvő olasz Rimini a legtökéletesebb fürdőhelyek egyike a gyermekes családok  illetve idősebbek számára. Több km hosszú, széles, rendben tartott, homokos partszakasz, sekély víz, ami mintegy 100 méteren át befelé maximum térdig ér.  

Ameddig a szem ellát a partot napozóágyak és hozzájuk tartozó napernyők színesítik. Ezek a partszakaszok csak a napozóágyak és napernyők bérlésével használhatóak, együttesen ezek 15 euróba kerülnek. 

Este pedig a promenádot ellepik a szórakozni vágyó tömegek, az  éjszakai élet csúcson pörög, éttermekkel, bárokkal, bazárokkal, vidámparkokkal. 

Az ókorban alapított Rimini, ahol az ókori építészet nyomai a mai napig fellelhetőek, sokáig fontos kereskedelmi központként működött, majd a 19. században Olaszország egyik legnépszerűbb idegenforgalmi központjává vált. Rimini népszerűsége azóta is tart. Olasz ismerősünk szerint Rimini a legjobb választás gyermekes családok számára. 

Budapestről a Ryanair repül közvetlenül Riminibe, de Budapestről a Wizzair légitársasággal más olasz városokból is megközelíthető a fürdőváros (Milánóból, Bolognából, Pisából, Rómából, Velencéből  bérelt autóval vagy vonattal 1,5 – 4 órás utazással).

Megjegyzés:Mivel a Debrecenben élő családtagjainkkal indultunk közös nyaralásra, ezért mi Milánóban találkoztunk. A malpensai 1-2 reptér mind Luxemburgból, mind pedig Debrecenből kedvező áron (Wizzairrel Debrecen- Milánó oda- vissza 12 ezer forint körül) volt elérhető. Itt autót béreltünk és Pisa, Lucca, Firenze érintésével kerülővel mentünk Riminibe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.