Télből a nyárba: Gran Canaria- Megérkezés napja

2017. január 24.

Amikor azt mondjuk, hogy Kanári- szigetek, akkor hét szigetről beszélünk. Vannak turisztikailag felkapottabbak, és vannak kevésbé népszerűek. Gran Canaria a második leglátogatottabb sziget, a maga kicsit több, mint 12 millió látogatószámával. (2016-os adat). Számunkra a legnagyobb vonzereje, hogy télen is kellemes májusi idő van. 


2017-et írunk. Januárban egy hétre Gran Canariára utaztunk el. Mivel még sohasem jártunk egyik Kanári-szigeten sem, ezért  a hét sziget (Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera és El Hierro) közül Gran Canaria mellett döntöttünk. A választásnál fontos szempont volt az olcsó repülőjegyár, hogy  az Atlanti-óceánban, Nyugat-Afrikától kb. 210 km-re található szigeten télen is erősen tavaszias, 19-23 fok közötti nappali hőmérséklet van, továbbá hogy természeti és kulturális látnivalókban egyaránt gazdag.

Adatok:
Nyaralás időpontja: 2017. január 24 – januar 31.
Indulás: Luxemburgból autóval Kölnig, Kölnből Ryanair fapados járatával Gran Canariára.

Érkezés: Gran Canaria Airport
Repülés időtartama: 4 óra 40 perc
Repülőjegy ára (nagyméretű feladott poggyász nélkül): 10 euró egy útra fejenként.
Szállás: Airbnb-n keresztül foglaltunk, mert három felnőttre és egy gyerekre ez volt a legolcsóbb megoldás.

  • Az első lakás Gáldar központjában található. Ez egy nagyobb, háromszobás lakás és van hozzá a mélygarázsban egy autóbeálló is. Bérelt autó esetén ez fontos szempont. Jól felszerelt, tiszta, egyedüli bajom az volt vele, hogy mivel nincs benne fűtés, a 18-19 fokosan hűvös gyerekkel. A tulajdonos beszél angolul. Weboldal: https://www.airbnb.com/rooms/1689709
  • A második Maspalomasban van. Ez egy szerényebb berendezésű, kisebb méretű, viszont ugyancsak tiszta lakás. Noha ebben sincs fűtés, mégis kellemes idő volt benne. Csendes környék, a parkolás ingyenes, közvetlenül a ház előtt. A tulajdonos beszél angolul. https://www.airbnb.hu/rooms/6030378

Autóbérlés: Az Autoreisennél. http://www.autoreisen.es/
Önrész nélküli biztosítást ad és ingyenes gyerekülést.

A programok összeállításánál az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy Kolos-komfortok legyenek. Gran Canarián pedig számtalan ilyen programra nyílik lehetőség.

Az egyhetes nyaralásunkat két szakaszra bontottuk: négy éjszakát a sziget északi részén található Gáldarban töltöttünk, hármat pedig a tömegturizmus fellegvárában, a déli fekvésű Maspalomasban.

Gran Canaria északi része kevésbé felkapott, ez megmutatkozik abban, hogy kevesebb a külföldi turista, nem jellemzőek a partot leuraló hotelláncok és bungalow- telepek. Ennek talán az is lehet az oka, hogy északon néhány fokkal hűvösebb az idő és felhősebb napokon szemerkélhet az eső. Északon nagyobb létszámú turistával inkább csak a fővárosban, Las Palmasban lehet találkozni.

Megjegyzés: Ha újra Gran Canariára utaznánk, akkor az összes éjszakát inkább délre foglalnám és onnan autóznánk északra, amikor valamit meg akarunk nézni. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.